Reseptit

Hapankaali sipulin ja öljyn kera

400 g hapankaalia
1 sipuli
2 rkl hyvää kasviöljyä

Lisää hapankaaliin pilkottu sipuli ja öljy, sekoita ja nauti

Hapankaalipiirakat

Taikinan ainekset
2,5 dl vettä
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 muna
80 g voita tai margariinia
noin 3,5 kuppia jauhoja
5-6 g kuivahiivaa TAI 25 g tavallista hiivaa
Täyte
1 kg hapankaalia
1-2 sipulia
kasviöljyä suolaa, mustapippuria

Ensinnäkin valmista taikina. Siivilöi jauhot. Sekoita hiiva jauhoihin tai liuota veteen. Lisää jauhot. Sulata voi tai margariini. Yhdistä kaikki ainekset ja vaivaa takinaa.

Kun takina nousee, valmista täyte. Jos kaali on voimakkaasti hapan, se pitäisi huuhdella vedellä.

Jos haluat lisätä täytteeseen sipulia, kuullota ne kevyesti ennen kuin lisäät kaalin. Hauduta kaikki yhdessä pehmeäksi. Maista täytteen maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Jäähdytä täyte. Tee taikinasta palloja, kauli ympyröiksi ja laita keskelle täytettä, sulje reuna. Pane pellille, voitele rasvalla, anna kohota vielä 20 minuuttia ja paista 180 asteen uunissa 20 minuuttia. Tällaiset piirakat voi paistaa myös pannulla kuumassa öljyssä.

 

Pin It on Pinterest

Share This